Faciliteter på Hestelinien

Faciliteter, ridehal og stalde

På Aalestrup Naturefterskole har vi rigtig gode stalde, folde, ridehus og ridebaner. “Gården” som vi kalder den i daglig tale, er centrum for Hesteliniens aktiviteter. Gården hænger sammen med efterskolen, så du er aldrig ret langt væk fra din hest, staldene og ridehallen mv. Se meget mere nedenfor.

Hesteliniens mange faciliteter

Hestelinien råder over en stald med plads til 40 heste i bokse og en løsdriftsstald, der er indrettet til fire heste. I ridehallen er der desuden blevet opført 16 nye bokse samt et vandspiltov og solarium.

Se en præsentationsvideo af nogle af vore søde låneheste på ANE nederst på siden. Man kan blive tilmeldt Hestelinien uden at have egen hest eller pony med, men disse pladser er hvert år hurtigt udsolgt. Kontakt kontoret for at høre, om der er venteliste til et af de kommende skoleår

Ny udendørs ridebane med fiberbund og de bedste foldmuligheder

Aalestrup Naturefterskoles Hestelinie har fået totalrenoveret ridebanen (med bl.a. helt ny fiberbund) af ridebane.dk. Banen blev anlagt i det tidlige forår 2018.

Alle heste er på fold min. 8 timer om dagen. Vi har nogle dejlige store folde på markerne omkring os, som ligger smukt kuperet lige ned til Simested å. I alt har vi ca. 18 hektar, som er udlagt i græs, hvoraf 7 hektar er til sommergræs.

HUSK – vi har  opstaldning/pasning af din hest i ferierne inkluderet i prisen!

Lys og venlig ridehal

Vi råder over en dejlig, lys ridehal på over 2300 m2. Desuden har vi to udendørs ridebaner med lys (20×40 og 20×60), samt et system af ridestier på ca. 5 km. I tilknytningen af hallen har vi vores dejlige undervisningslokale og rytterstue og al vores undervisning på hestelinien er nu samlet på et sted.

Vidste du, at vi har en rideklub her på stedet??

Klik på billedet og gå direkte til info om rideklubben ANE.

Fodring på Hestelinien

På ANE’s hestelinie fodrer vi hestene to gange om dagen med Krafft Protein Plus samt stråfoder. Hestene har desuden adgang til hø eller wrap ad libitium på foldene.

Du som elev på Hestelinien er med i en turnusordning, hvor du er med til at fodre og passe alle hestene i løbet af dit skoleår hos os.

Få en præsentation af vores heste på ANE

Måske skal du låne én af dem i dit kommende efterskoleår hos os? Se videoerne og læs lidt om hver hests karakteristika nedenfor.

Husk, at der hurtigt oprettes venteliste på de kommende år mht pladser på Hestelinien med hest lånt af os… For det kommende skoleår er alle ANE’s egne heste allerede fuldt booket, men vi vil opfordre dig til at høre dit netværk, om du kan låne en hest at tage med på efterskole hos os.

Mød Pocahontas – den charmerende hvide pony på Hestelinien

Pocahontas – i daglig tale Poca – er en af vores skoleheste.
Hun er 13 år og er 1,47.
Hun charmer sig ind, men man skal også være vågen – i hvert fald når der er mad! Hendes rytter Mille er nybegynder, og de har i foråret 2020 sprunget sammen for første gang.

Mød Eastern – en smuk varmblodshoppe

Eastern er 12 år. Hun er en hest, der knytter sig til sin rytter og elsker faste rutiner. Oplev Eastern – en sprudlende hest, hvor tålmodighed og kærlighed til hende lønner sig.

Mød MiTho’s Black Heart – ANE’s Barbiehest

MiTho’s Black Heart, i daglig tale “B”! Han er 10 år, og har været på ANE siden 2018.
Han er Barbie-hesten som alle kigger efter – og ja, han ved godt selv, at han er lækker! Han laver aldrig ballade, og er ikke den hest der har mest travlt på vej til fold. Han elsker sit wrap i sin boks.

Men han er den sødeste kammerat og gør altid sit bedste.

Mød Bretagne, der endte med at blive elevens egen hest

Bretagne er prinsessehesten med den krøllede pandelok.
Hun har et dejligt mildt sind og elsker at blive nusset om.
Frida, hendes rytter, har lært hende at springe, og de udvikler sig hele tiden!

Nu har Frida købt Bretagne, så det var endnu en lykkelig historie fra Hestelinien på ANE.