Find dit liniefag

Se vores linjefag – Tag din fritid med på efterskole

Hvis du er vild med udeliv og enten jagt, heste, lystfiskeri og outdoor-udfoldelser, så har Aalestrup Naturefterskole de bedste og dejligste omgivelser med å, skov, ridestier, ridebaner, lejrplads, shelter, Actionhus, boldbaner og meget andet. Skydebaner, flotte jagtterræner og flere super spændende fiskevande finder du i gå- eller cykelafstand.

Find de fire linjefag og alle vores valgfag nedenfor

Tag din hobby med på efterskole og få et efterskoleår ud over det sædvanlige! På Aalestrup Naturefterskole har du passionerede og højt kvalificerede undervisere både på linjefagene, i valgfagene og i den almindelige faglige undervisning i 9. og 10. klasse.

Adventurelinien

Er du til outdoorliv, naturoplevelser, dykning, mountainbike, hiking på den canariske ø La Gomera, kajak, klatring, bueskydning, rapelling, venner for livet kombineret med 9. eller 10. klasse på efterskole? Så vil du elske et år eller to på ANE’s Adventurelinie. Vi har masser af grej på skolen og et enormt område af skov og natur til rådighed. Kan du heller ikke vente med at fyre den af med vores to linjefagslærere, der dyrker al slags friluftssportsgrene og har prøvet alt, hvad man skal kunne for at guide dig til spændende udfordringer og oplevelser ude i naturen? Kom med os på eventyr og lad os sammen udforske naturen til næste skoleår!

Fiskelinien

På Fiskelinien dyrker vi glæden ved lystfiskeri, og du har mindst 8 timers FISK på skemaet om ugen. Alle lige fra nybegynderen til den meget øvede er velkommen, og alle bliver meget dygtigere til at fiske. Kort sagt lærer du at ”tænke fisk” og at lægge en strategi, der passer til forholdene, herunder vind, vejr og årstid, så du fanger flere fisk. Som oftest besøges vandet omkring skolen, men vi tager også længere væk og til udlandet. Vores to instruktører på Fiskelinien, Bo og Jakob, er også instruktører i DSF; De vil tage dig med i teori og praksis i alt lige fra fluekast, fluebinderi, vandløbspleje, grejtilvirkning til turplanlægning og meget mere.

Jagtlinien

Kombiner jagt og jægerliv med et skoleår på ANE!

Jagtlinien er for drenge og piger med en fælles passion for jagten og naturen. Vi skal sammen opleve jagtens væsen på nærmeste hold: Jagt og fællesjagter, naturgenopretning, vildtbiologi, hundearbejde, skydning, etik og moral omkring jagt samt ikke mindst godt kammeratskab er fællesnævnerne for dine mange oplevelser på Jagtlinien. Kom her som nyjæger eller tag dit jagttegn; Vi er på jagt hver uge i sæsonen samt 5 hele dage med jagt i Vadehavet og andre spændende besøg.

Hestelinien

På Hestelinien hos Aalestrup Naturefterskole får du ca. 10 timers HEST på skemaet hver uge, og du får et indgående kendskab til alt omkring pleje, ridning, hestens anatomi, massage, din opstilling og meget mere.  Vi har egen berider tilknyttet, hvor du får holdundervisning i springning og/eller dressur, og du kan tilvælge enetimer, også hos eksterne undervisere. Relevante ekskursioner og hjælperfunktioner ved et internationalt stævne er også blandt dine kommende oplevelser!

Valgfag

Vi har mange cool valgfag, lige fra Dronecertifikat & Medier, e-Sport, Fodbold, Kost & Motion, Naturens Spisekammer, Knivbygning, Jagttegn, Hardball, Bagning, Voltigering, Groomcertifikat mm. Valgfagene er af forskellig varighed.