Jagtliniens lærere

Jagtliniens lærere er 120% dedikerede

To stærke profiler tager dig med igennem jagtens univers gennem dit skoleophold på Aalestrup Naturefterskoles jagtlinie, Tino og Niels Erik. Så uanset om du har jagttegn i forvejen eller ej, så kan du tage en enorm mængde viden og erfaring med herfra, når skoleåret er omme.

Læs mere om jagtliniens linjefagslærere nedenfor og glæd dig til at DU skal få det optimale ud af dit efterskoleår.

Mød Tino Bagger Sørensen

Tino er en af de 4 ansatte, der er tidligere elev på ANE, og han har da ikke taget synderligt meget skade af det…. Han er uddannet lærer fra Den frie Lærerskole i Ollerup, og underviser på jagtlinien, i jagttegn, engelsk og idræt. Spiller desuden gerne til fællessangene.

Tino er tidligere sergent i Hæren, hvilket hans kontrol af rengøring bærer pænt meget præg af… Han er et utrolig tålmodigt menneske, men man er til gengæld heller ikke i tvivl om, hvornår man har trådt ved siden af.

Bonusinfo: Man skal ikke udfordre Tino i at tage armstrækkere, medmindre man er virkelig velforberedt!

Tino fortæller endvidere:

”Jeg startede med at komme med min far og farfar på jagt som 2-årig. Fik mit første plastic gevær som 3-årig, som troligt blev slæbt med rundt. Jeg har fået det ind med modermælken. Min farfar lærte mig at træne hunde, primært labradors. Jeg fik jagttegn, så snart jeg kunne og brugte mit efterskoleår på ANE til at dygtiggøre mig bl.a. med renovering af ældre våben.

For mig er jagt den gode oplevelse, hvad enten det er alene sammen med hunden eller på fællesjagten. Jeg går ikke op i trofæjagt – det ser jeg som en naturlig del af en ordentlig vildtforvaltning. For mig handler det om at forvalte jagten bedst muligt, så der også er jagt om 50 år. Derfor er det et privilegium at få lov til at undervise nyjægere og kommende nyjægere, så de bliver de bedste ambassadører for jagten og kan forvalte jagten på bedst mulig måde, også når de er færdige på ANE.

Jeg er uddannet skydeinstruktør i Forsvaret og jagttegnslærer siden 2019. Jeg har tidligere snust til skyttefaget og har været i Skotland på egen hånd efter råvildt og kronvildt. ”

Mød Niels Erik Pedersen

Niels Erik er skolens pedel og har været det siden skolens start i 1997. Derudover er han den ene halvdel af lærerne på jagtlinien og har været det siden 2002. Fra 2015 fik han lavet en kontrakt, så efterskolen i dag er jagtlejer i Hvilsom skov, hvor Niels Erik bor. Det giver Jagtlinien helt unikke muligheder for den brede undervisning.

Han har, bare for at nævne nogle få, kurser inden for opdræt og udsætning, fællefangst, biotoppleje og er uddannet flugtskydningsinstruktør, jagttegnsinstruktør, reguleringskonsulent for Naturstyrelsen, schweisshundefører gennem 7 år. Derudover er han mediværksætter til opstart af Jægerforbundets hygiejnekursus, samt foredragsholder. Niels Erik har gået på jagt for alvor siden 1992 og slidt et utal af ruhårede hønsehunde op. Han har derudover opdrættet og trænet hunde til salg gennem mange år.

Niels Erik er oprindeligt søfartsuddannet, derefter uddannet maskintekniker. Niels Erik har løbende taget næsten samtlige kurser, som Jægerforbundet har udbudt siden 1990. Han har været skytte i Hvilsom Skov siden 1990. Derudover har han drevet selvstændig naturrådgivningsvirksomhed siden 1992.

Vildtpleje, naturgenopretning og hans 3 ruhårede hønsehunde er det, det meste af hans fritid går med.

Niels Erik er masterchef, når han inviterer til vildtaften

Når jagtsæsonen er slut, indbydes resten af skolen til vildtaften med de mest velsmagende retter af det vildt, vi selv har skudt. Med Niels Erik som “dirigent” og mesterkok i køkkenet er du som jagtlinie-elev med og kan se ham over skulderen, når han tryller i køkkenet.

Er det dig, der skal med os på jagt efter sommerferien?

Så glæder vi os vanvittig meget til at møde dig! Har du endnu ikke fået dig meldt ind til et kommende skoleår, så kan du gøre det her.