Oplevelser

Du får en masse oplevelser på Aalestrup Naturefterskole

Udover de to linjefagsuger, hvor hvert linjefag går i dybden og tager på ture med hver sit fokusområde, så byder dit skoleår på Aalestrup Naturefterskole også på flere 1- og 2-dages ekskursioner til relevante steder for linien og nogle fællesture med alle eleverne.

Se hvilke ture og oplevelser de fire linjefag og ANE byder på…

Udlandsturene rummer feks. på ski i Alperne, hiking på La Gomera med Adventurelinien, Fiskelinien tager til Gotland og måske noget nyt til dit skoleår?

Fælles ture

I skolepengene er inkluderet en fælles udlandsrejse; Det er en slalomskitur til Østrig sidst i januar måned. Her skal vi bl.a. dyrke fællesskabet, både de lette og svære pister samt nyde den smukke natur i de østrigske alper i en hel uge sammen.

Alle kan være med – både helt nybegyndere, let øvede og eksperter…  Nogle liniefag arrangerer også egne udlandsture (se nedenfor!)

Fiskelinien

På Fiskelinien tog vi i 2019 til Gotland i Sverige og fiskede efter Østersøens store havørreder og andre arter som vi normalt ikke fisker efter herhjemme. Pragtfuld natur, store og mange fisk samt et fantastisk sammenhold bliver det til hvert år. Eleverne lærer gennem vinteren selv at arrangere ture til ind- og udland. Til forårets fiskeri planlægger eleverne selv tre overnatningsture fra start til slut.

Der er mange flere grunde til at du skal vælge Fiskelinien:

Jagtlinien

På jagtlinien bruger vi de to linjefagsuger til at komme max ud af huset: I uge 36 besøger vi feks Nødebo, som er en skovskole og parforcejagtlandskab på Nordsjælland, fulgt op af en tur omkring Dyrehaven og Bregentved Gods. I uge 44 tager vi på jagt i Vadehavet i fem dage hos gode venner af ANE, som råder over store jagtområder.

På jagtlinien er der mange ture ud af huset. Hver uge i sæsonen er vi på jagt på mark, i skov eller på overdrev. Du, der først skal til at tage jagttegn, deltager i alle jagter på første parket. Vil du med på jagt på små 2.000 hektar, så tjek Jagtlinien ud her:

Hestelinien

På Hestelinien har vi i mange år taget til Blokhus i uge 36 med alle hestene og nyder at ride på stranden & prøve at bade med dem.  Selv de, der er lidt bange for det, får en super fin oplevelse. I uge 44 har vi 5 dage med masser af heste-relevante ture ud af huset og besøg af hestefaglige eksperter: I november 2019 havde vi Rikke fra Equifysio til at undervise i hestemassage og rytterens bygning/opstilling, Annette Klausen underviste i rytterens mindset, og der var banedesign med Rasmus Rise. Derudover tog vi en dag til Aalborg Sportshøjskole og trænede med dem en dag – fordi rytteren jo også skal være fit – og vi besøgte vores berider på hendes eget ridecenter og fik longeringskursus. Ugen blev afsluttet med clinic ved Andreas Künnemann. Vi er også hjælpere ved feks. større internationale stævner. Se meget mere om Hestelinien her:

Adventurelinien

På Adventurelinien møder du også eventyret uden for klasseværelset. Vi skal ud og opleve naturen på nærmeste hold både til lands og til vands – og måske højt til vejrs? På dagsture og overnatningsture udforsker vi verden omkring os, både i ind- og udland. Vi sover i telte og shelters, sejler i kano, i kajak og prøver at dykke med dykkerudstyr. Vi skal bla. klatre, skyde med bue og pil og køre mountainbike.

I uge 44 tager adventurelinien til den Canariske ø, La Gomera, og hiker. La Gomera byder på meget færre turister end de andre Canariske øer, og tillige en vild og frodig natur med høje barske klipper, som vi selvfølgelig skal springe i havet fra.

Er du klar på et år med eventyr og outdoor kombineret med 9.- eller 10. klasse på efterskole, så tjek lige adventurelinien ud her: